Gotowanie na wyspie
Z modną kuchnią
Zrealizowanie projektu zajęło miesiąc i kosztowało kilkanaście tysięcy złotych. Stara kuchnia odmłodniała o kilkadziesiąt lat.
Do poprawki
W tej kuchni należało wymienić wszystko. Niezabudowane sprzęty AGD, niemodna glazura nad blatem i fronty szafek z płyty paździerzowej w nieubłagany sposób przypominały o poprzedniej, siermiężnej epoce. Poza tym niefunkcjonalna zabudowa z wieloma otwartymi półkami, niemal pozbawiona szuflad, utrudniała utrzymanie porządku. Wprawdzie w pomieszczeniu o powierzchni 9,6 m2 z szafkami ustawionymi w kształt litery L dziecko gospodarzy mogło jeździć samochodzikiem, jednak inwestorzy woleli, by kuchnia była dostosowana do swojego właściwego przeznaczenia i dzisiejszych standardów.
W artykule znajdziesz:
- opis remontu, w czasie którego zmieniono małą niefunkcjonalną kuchnię w wygodną i nowoczesną kuchnię z wyspą
- informacje, jakie modne nowoczesne materiały zastosowano, żeby „odmłodzić” kuchnię
- informacje, z czego się składa nowa zabudowa kuchenna, jakie wymiary ma wyspa, gdzie ukryto instalacje
- zdjęcia kuchni przed remontem i po nim
Będziesz korzystać z całego miesiecznik.murator.pl, w tym archiwum, dodatków i wydań specjalnych
Opracowanie Anna Okołowska