Murator Wnętrza Gotowanie na wyspie
Dom jak nowy

Gotowanie na wyspie

Z modną kuchnią

Anna Okołowska
Anna Okołowska NAPISZ DO AUTORA

Zrealizowanie projektu zajęło miesiąc i kosztowało kilkanaście tysięcy złotych. Stara kuchnia odmłodniała o kilkadziesiąt lat.

Do poprawki

W tej kuchni należało wymienić wszystko. Niezabudowane sprzęty AGD, niemodna glazura nad blatem i fronty szafek z płyty paździerzowej w nieubłagany sposób przypominały o poprzedniej, siermiężnej epoce. Poza tym niefunkcjonalna zabudowa z wieloma otwartymi półkami, niemal pozbawiona szuflad, utrudniała utrzymanie porządku. Wprawdzie w pomieszczeniu o powierzchni 9,6 m2 z szafkami ustawionymi w kształt litery L dziecko gospodarzy mogło jeździć samochodzikiem, jednak inwestorzy woleli, by kuchnia była dostosowana do swojego właściwego przeznaczenia i dzisiejszych standardów.

Gotowanie na wyspie

Przed remontem. Kuchenna zabudowa nie pasowała estetycznie do dzisiejszych standardów i była niefunkcjonalna – utrudniała utrzymanie porządku

fot. CHATANOWA

W artykule znajdziesz:

  • opis remontu, w czasie którego zmieniono małą niefunkcjonalną kuchnię w wygodną i nowoczesną kuchnię z wyspą
  • informacje, jakie modne nowoczesne materiały zastosowano, żeby „odmłodzić” kuchnię
  • informacje, z czego się składa nowa zabudowa kuchenna, jakie wymiary ma wyspa, gdzie ukryto instalacje
  • zdjęcia kuchni przed remontem i po nim
zamkniety
Aby przeczytać cały artykuł, kup dostęp do Muratora ONLINE

Będziesz korzystać z całego miesiecznik.murator.pl, w tym archiwum, dodatków i wydań specjalnych

CZYTAJ od 4,99 zł Zaloguj się
  • Wypróbuj darmowy numer miesięcznika - 5/2018
  • KONTAKT
  • POMOC
  • FAQ
  • WARUNKI SPRZEDAŻY
  • REGULAMIN
Wydanie: Murator 2/2014 Projekt Joanna Siercha-Pietrzak/Pracownia projektowa CHATAnowa
Opracowanie Anna Okołowska
Zaloguj się lub zarejestruj, aby skomentować artykuł